Fondacija 'Ana i Vlade Divac', 30. 10. 2013.

Fondacija Saint-Gobain Initiative je donirala iznos od 100.000 evra projektu „Da svi pomognemo“. Ovim su prikupljena neophodna sredstva za izgradnju četvrte zgrade i završen kompleks za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima u Beogradu
 
 
Projekat socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima, koji se sprovodi od 2010. godine, pokrenula je i realizovala Fondacija "Ana i Vlade Divac” u saradnji sa Visokim komesarijatom Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR), Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije i Gradom Beogradom, koji je obezbedio zemljište sa kompletnom infrastrukturom za izgradnju četiri objekta. Radio-televizija Srbije podržala je projekat u svojstvu medijskog pokrovitelja.
 
 
Po završetku ovog projekta, 80 porodica biće smešteno u četiri zgrade, čime će biti omogućeno zatvaranje dva od preostala tri kolektivna centra u Beogradu. U okviru nacionalne kampanje “Da svi pomognemo!” prikupljena su i sredstva za otkup 43 seoska domaćinstva i izgradnju 2 montažne kuće za izbegla i raseljena lica. Kampanjom je zbrinuto 65 porodica, odnosno 260 lica koja do sada nisu imala sopstveni krov nad glavom i živeli su u izuzetno teškim uslovima.
 
Veoma sam srećan sto je ova velika i važna inicijativa sprovedena do kraja, zahvaljujući velikom broju pojedinaca i institucija  iz zemlje i inostranstva. Naročito smo zahvalani Fondaciji „Saint-Gobain Initiative“, koja je dala najveću pojedinačnu donaciju i time omogućila izgradnju poslednje zgrade i završetak projekta“, izjavio je osnivač Fondacije Vlade Divac povodom donacije fondacije „Saint-Gobain“ i završetka projekta “Da svi pomognemo”.
 
 
Socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima je namenjeno najugroženijim izbeglim i raseljenim porodicama koje su još uvek smeštene u kolektivnim centrima. Koncept stanovanja u zaštićenim uslovima ocenjen je kao najbolje i u svetu poslednjih godina najaktuelnije rešenje socijalnih problema.
 

Ovaj web sajt koristi "cookies" kako bismo vam obezbedili najbolje iskustvo na nasoj internet stranici.
Ukoliko nastavite da pretrazujete nas sajt pristajete na upotrebu "cookies". Za vise informacija