Rigips Sistemi

ZAHTEVI ZA MONTAŽU RIGIPS SISTEMA

Stepen spremnosti objekta

Kada skladištite Rigips ploče unutar objekta obratite posebnu pažnju na nosivost podne konstrukcije. Pre same montaže ploče moraju biti min. 48 sati u istom prostoru gde se montiraju, kako bi se sadržaj vlage izbalansirao. Rigips sistemi se montiraju tek nakon kompletnog sušenja cementne košuljice, maltera, itd. Površina zidova i greda sa konstantnim sadržajem vlage mora biti suva, tako da podloga bude suva, čvrsta i ne masna.

Sa montažom Rigips sistema potrebno je početi nakon ugradnje vrata i prozora, kako bi se izbegao uticaj vremenskih uslova. Suvomontažni radovi se ne mogu izvoditi u vlažnim prostorima.

Nakon montaže, ploče je neophodno zaštititi od škodljivih uticaja dugoročne izloženosti vlazi. Takođe je nephodno obezbediti adekvatnu ventilaciju nakon montaže. Ispuna spojeva se vrši isključivo kada je temperatura površine koja se obrađuje i temperatura vazduha u okolini najmanje +5 °C.

Nije svrsishodno brzo zagrejati prostorije, već nastojati da temperatura sa obe strane konstrukcije postepeno raste. Radi izbegavanja nepoželjnih deformacija konstrukcije tokom izvođenja građevinskih radova, važno je imati u vidu da se strane konstrukcije, nasuprot jedna drugoj, postepeno zagrevaju.

Transport, skladištenje i rad s materijalom na gradilištu

Gipskartonske ploče Rigips skladište se u ležećem položaju, na podloškama postavljenim na razmaku od najviše 500mm (za Rigidur ploče najviše 350mm).horizontalno skladištenje ploča ploče moraju biti zaštićene od vremenskih neprilika i vlage ploče se pomeraju u vertikalnom položaju (pomoću drške za nošenje)

Pomeraju se u vertikalnom položaju, eventualno, pomoću za ovu svrhu specijalno izrađenih drški, ili korišćenjem druge opreme za pomeranje (točkaš, itd.).

Profili se skladište tako da se ne deformišu.
Ostali elementi i dodatna oprema skladište se na suvom mestu u originalnom pakovanju. Razne paste i disperzije moraju biti zaštićene od mraza.


Ovaj web sajt koristi "cookies" kako bismo vam obezbedili najbolje iskustvo na nasoj internet stranici.
Ukoliko nastavite da pretrazujete nas sajt pristajete na upotrebu "cookies". Za vise informacija