Saint-Gobain Rigips Trophy Srbija 2013. u Francuskoj Ambasadi , 28. 11. 2013.

 
Saint-Gobain Rigips Trophy Srbija 2013.je nacionalno takmičenje za najbolji  enterijer izveden sa Rigips materijalima.Organizator je Rigips pod okriljem kompanije Saint-Gobain, koja je prvi posao realizovala daleke 1665. Prilikom gradnje dvorcaVersaj, a danas je najveći svetski proizvođač građevinskih materijala.
 
 
 
Gala svečanost za 250 zvanica, povodom takmičenja za najlepši enterijer izveden s Rigips materijalima  održana je u četvrtak 28.11.2013. godine u rezidenciji ambasade Francuske. Celovečernji program vodio je  Aleksandar Grujić, direktor Rigipsa. Svečani skup je pozdravilanjegova Ekselencija ambasador Francuske Denio, a kao poseban gost okupljenima se obratio Vlade Divac, u čiji je humanitarnu fondaciju Saint-Gobain uplatio 100.000€ za gradnju kuća za zbrinjavanje raseljenih. Svečanosti su prisustvovati predstavnici ambasada, dekani i profesori fakulteta, predsednici strukovnih saveza, arhitekte,izvođači i investitori.
Pobednik Saint-Gobain Rigips Trofeja 2013. u kategoriji suve gradnje Rigips pločama je projekat Naučno-tehnološkog parka Zvezdara u Beogradu, u kategoriji specijalizovanih objekata je projekat hotela Crowne Plaza u Beogradu, u kategoriji višenamenskih objekata projekat tržnog centra Big CEE u Novom Sadu, u kategoriji inovacija projekat vinarije Despotika u Smederevskoj Palanci, u kategoriji stambenih objekata enterijer stana u Kragujevcu i u kategoriji malteri i ukrasi od gipsa je projekat Replika Terazija 1930.
 
 
 
Pobednici u svim kategorijama predstavljaće Srbiju na Saint-Gobain internacionalnom takmičenju u Berlinu 2014. pored svetskih legendi arhitekture kao što su Foster, Geri, Rodžers, Kalatrava, Hadidova, Libeskind, Nimajer...Enterijeri iz Srbije su 2 puta pobeđivali i to 2006.u Madridu sa enterijerom Delta Sporta i 2012. u Londonu sa Muzejom jugoslovenske kinoteke.  
Saint-Gobain  spade među 100 najvećih svetskih industrijskih korporacija sa prometom oko 43 milijardi evra i potencijalom od 192.000 ljudi. Tri godine zaredom je među Top 100 globalnih inovatora, sa investicijom od pola milijardi evra godišnje u novet ehnologije i sa oko 400 patenata godišnje. U Srbiji pored Rigipsa, posluju i Weber i Isover sa proizvodnjom u tri fabrike.
 

Ovaj web sajt koristi "cookies" kako bismo vam obezbedili najbolje iskustvo na nasoj internet stranici.
Ukoliko nastavite da pretrazujete nas sajt pristajete na upotrebu "cookies". Za vise informacija